powered_by.png, 1 kB

Son Dakika

Bisiklet hırsızları yakalandı - Malatya'da çalıntı 6 bisikleti Şanlıurfa'ya götürmek isteyen 5 kişi yakalandı.
     Polisin kentte bisiklet hırsızlığının artması üzerine başlattığı çalışmada, çeşitli tarihlerde çalınan 6 bisikleti Şanlıurfa'ya götürmek isteyen A.A, İ.B, M.B, A.A ve İ.G, yakalanarak gözaltına alındı.
     Şüphelilerin, bisikletleri değerinden daha ucuza, 15-18 yaşındaki gençlerden satın alarak Şanlıurfa'ya götürdüğü belirtildi.
     Bisikleti çalınanlar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne başvururken, şüphelilerin adli mercilere sevk edileceği kaydedildi.



Basında bugün -
Malatya'da yayınlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
    
     BAKIŞ: ''Şeker çıkmazı''
     Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü kendilerine ayrılan alanda üretim yapılamayacağını ve bu duruma itiraz edileceğini belirtti.
    
     SONSÖZ: ''Yeni bir Anayasa şart''
     Malatya Barosu başkanı Mehmet Görgeç, Türkiye'de çağdaş ve demokratik bir anayasa hazırlanmasının şart olduğunu söyledi.
    
     GÖRÜŞ: ''Doğuda bir kültür şöleni''
     Doğan Hızlan, Hürriyet gazetesinde ''II. Uluslararası Katılımlı Melita'dan Battalgazi'ye'' etkinliklerini yazdı.
    
     GERÇEK: ''Mecliste çelik borular görüşüldü''
     İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısında belediyelere verilen çelik borularının bedellerinin istenmesi görüşüldü.


Oyun parkları plastikleşiyor! -
Malatya Belediyesi demir oyun parkları yerine plastik oyun parkları uygulamasına geçti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, demir aksamlı çocuk oyun gruplarının bakım ve onarımlarının zaman alması, her yıl en az iki defa boya gerektirmesi nedeniyle plastik oyun gruplarının tercih edildiği bildirildi.
     Bu doğrultuda 2006 yılı içerisinde 6 adet çocuk parkında oyun gruplarının değiştirildiği, 6 adet çocuk parkında da oyun gruplarının değiştirilmesi için çalışmaların devam ettiği bildirildi.



Basında bugün -
Malatya'da yayınlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
    
     BAKIŞ: ''Arapgir yeniden şenleniyor''
     Geçtiğimiz yıl ara verilen bağbozumu şenlikleri, bu yıl yeniden yapılıyor. Bugün başlayacak şenliklerin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç yapıyor.
    
     SONSÖZ: ''Doğal gazda abone çıkmazı''
     Malatya'da doğal gaz dağıtımını üstlenen PEGAZ, 20 bin abone hedeflerken, abone sayısı 3 bin 200'de kaldı.
    
     GÖRÜŞ: ''Milletvekili Erkal, yine rektöre çattı''
     TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili A. Münir Erkal, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun Lübnan'a asker gönderilmesiyle ilgili sözlerine tepki gösterdi.
    
     GERÇEK: ''IMF'ye borç, hükümetinmiş''
     Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, IMF borçlarının Merkez Bankası'nın değil, hükümetin borcu olduğunu söyledi.



Kullanici Girisi






Parolamı unuttum?
Bir tane oluştur

Ana Menu

Anket

Istatistik

Ziyaretçiler: 39253
Şuanda 16 ziyaretçi online

RSS Feed
USD Alış1.5210 YTL
USD Satış1.5283 YTL
EURO Alış2.0869 YTL
EURO Satış2.0970 YTL
Ana Sayfa arrow Haberler arrow Diger Haberler arrow Çelik iyi rol kesti
Çelik iyi rol kesti PDF Yazdır E-mail
Okuyucu Oylama: / 0
Kötüİyi 
Yazar Malatya Objektif Haber   
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TRT tarafından çekimleri Van'da devam eden ''Hayat Türküsü'' isimli dizideki rolünü tamamladı.
     TRT-1'de yayınlanan ''Hayat Türküsü'' isimli dizinin önceki gün Van Milli Eğitim Müdürlüğündeki çekimlerine katılan Bakan Çelik, bugün de merkeze 12 kilometre uzaklıktaki Kevenli Köyü'ndeki çekim platosuna geldi.
     Önce makyaja alınan Çelik, yaklaşık bir saat süren çekimlerden sonra yaptığı açıklamada, TRT tarafından eğitim merkezli bir dizi çekildiğini ve dizide Cumhuriyet dönemi Çalı Kuşu'nun hikayesinin anlatıldığını kaydederek, Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı ''Haydi Kızlar Okula'' kampanyasına hizmet eden bir dizi olduğu için dizide oynamayı kabul ettiğini yineledi.
     Dizinin başrol oyuncusu Hayat öğretmenin hikayesinin, genç öğretmenlere örnek olması gerektiğini kaydeden Çelik, halkın bir kesiminin cehalet gibi bir mazereti olabileceğini, ancak kendilerinin böyle bir mazereti olamayacağını dile getirerek, ''Memlekette eksiklikler, aksaklıklar, cahillik ve hala okuma yazma bilmeyen insanlar varsa, bunun suçlusu halkımız değil, aydınlardır veya kendini aydın kabul eden insanlardır. Bu sorumluluğu biz üzerimize almalıyız'' dedi.
    
     -CEHALETLE SAVAŞA DEVAM EDECEĞİZ-
    
     Ülkede, cehaleti ayaklar altına alıncaya kadar cehaletle savaşa devam etmek gerektiğini belirten Çelik, şunları söyledi:
     ''Bu işin zorlukları, sıkıntıları olabilir ama vatanperverlik burada devreye girer. Birileri yanmasa bu karanlıklar nasıl aydınlığa çıkar. Hepimiz bu fedakarlığı yapacağız. Gidemediğiniz, hizmet götüremediğiniz yeri kendinize ait kabul edemezsiniz. Onun için biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak, hükümet olarak bu konuda çok büyük bir çaba içindeyiz. Okulda olması gereken bütün çocuklarımız okullu oluncaya kadar bu çabayı göstermeye devam edeceğiz.''
    
     -DİZİDEKİ OKUL SÖZÜ GERÇEK OLDU-
    
     Dizide köy okuluna gelen ve öğrencilere köyde yeni bir okul yapılması sözü veren ''Milli Eğitim Bakanı'' rolündeki Çelik, dizide verdiği sözü gerçekte yerine getireceklerini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     ''Kevenli Köyümüz Van'a yakın olmakla birlikte 2 ayrı okulunda 2 derslik var. Ama bu okullar buradaki öğrencilerimiz için yeterli değil. Bu nedenle burada 5 derslikli modern bir okul yaptıracağız. Hem buranın, hem de mezrasının ihtiyacına cevap verecek şekilde bir okul yaptıracağız. Tabi okul yaptıracağımız tek yer Kevenli Köyü değil ama Van'da 3 yılda yaptığımız derslik miktarı Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanın yüzde 39'una tekabül ediyor. Tüm bunları yaptığımız halde birçok ilde derslik başına düşen öğrenci sayısı halen 60'larda dolaşıyor. Çünkü göç var, nüfus çoğalması var. Okul yapmadığımızı düşünürseniz buralarda eğitimden söz edemezsiniz. Dolayısıyla biz hükümet olarak Doğu ve Güneydoğu ağırlıklı olmak üzere eğitim açısından geri kalmış olan yörelerimizi, dengesizliği ortadan kaldırmak için yukarıya kaldırmaya çalışıyoruz.''
     Gazetecilerin, sizden önce bir bakan, dizide ya da sinema filminde rol almış mıydı'' yönündeki sorusu üzerine Bakan Çelik, başka bakanın rol alıp almadığını bilmediğini, ancak Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın bir dizide rol aldığını bildiğini sözlerine ekledi.
     Bakan Çelik, çekimlerden sonra uçakla İstanbul'a gitti.
 
< Önceki   Sonraki >

(C) 2010 Malatya Objektif Haber
Webrator.NET is the designer of this site