powered_by.png, 1 kB

Son Dakika

Basında bugün -
Malatya'da yayınlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
    
     BAKIŞ: ''Arapgir yeniden şenleniyor''
     Geçtiğimiz yıl ara verilen bağbozumu şenlikleri, bu yıl yeniden yapılıyor. Bugün başlayacak şenliklerin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç yapıyor.
    
     SONSÖZ: ''Doğal gazda abone çıkmazı''
     Malatya'da doğal gaz dağıtımını üstlenen PEGAZ, 20 bin abone hedeflerken, abone sayısı 3 bin 200'de kaldı.
    
     GÖRÜŞ: ''Milletvekili Erkal, yine rektöre çattı''
     TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili A. Münir Erkal, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun Lübnan'a asker gönderilmesiyle ilgili sözlerine tepki gösterdi.
    
     GERÇEK: ''IMF'ye borç, hükümetinmiş''
     Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, IMF borçlarının Merkez Bankası'nın değil, hükümetin borcu olduğunu söyledi.



Basında bugün -
Malatya'da yayınlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
    
     BAKIŞ: ''Şeker çıkmazı''
     Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü kendilerine ayrılan alanda üretim yapılamayacağını ve bu duruma itiraz edileceğini belirtti.
    
     SONSÖZ: ''Yeni bir Anayasa şart''
     Malatya Barosu başkanı Mehmet Görgeç, Türkiye'de çağdaş ve demokratik bir anayasa hazırlanmasının şart olduğunu söyledi.
    
     GÖRÜŞ: ''Doğuda bir kültür şöleni''
     Doğan Hızlan, Hürriyet gazetesinde ''II. Uluslararası Katılımlı Melita'dan Battalgazi'ye'' etkinliklerini yazdı.
    
     GERÇEK: ''Mecliste çelik borular görüşüldü''
     İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısında belediyelere verilen çelik borularının bedellerinin istenmesi görüşüldü.


Bisiklet hırsızları yakalandı - Malatya'da çalıntı 6 bisikleti Şanlıurfa'ya götürmek isteyen 5 kişi yakalandı.
     Polisin kentte bisiklet hırsızlığının artması üzerine başlattığı çalışmada, çeşitli tarihlerde çalınan 6 bisikleti Şanlıurfa'ya götürmek isteyen A.A, İ.B, M.B, A.A ve İ.G, yakalanarak gözaltına alındı.
     Şüphelilerin, bisikletleri değerinden daha ucuza, 15-18 yaşındaki gençlerden satın alarak Şanlıurfa'ya götürdüğü belirtildi.
     Bisikleti çalınanlar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne başvururken, şüphelilerin adli mercilere sevk edileceği kaydedildi.



Oyun parkları plastikleşiyor! -
Malatya Belediyesi demir oyun parkları yerine plastik oyun parkları uygulamasına geçti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, demir aksamlı çocuk oyun gruplarının bakım ve onarımlarının zaman alması, her yıl en az iki defa boya gerektirmesi nedeniyle plastik oyun gruplarının tercih edildiği bildirildi.
     Bu doğrultuda 2006 yılı içerisinde 6 adet çocuk parkında oyun gruplarının değiştirildiği, 6 adet çocuk parkında da oyun gruplarının değiştirilmesi için çalışmaların devam ettiği bildirildi.



Kullanici Girisi






Parolamı unuttum?
Bir tane oluştur

Ana Menu

Anket

Istatistik

Ziyaretçiler: 81219
Şuanda 9 ziyaretçi online

RSS Feed
USD Alış1.5033 YTL
USD Satış1.5106 YTL
EURO Alış1.9179 YTL
EURO Satış1.9272 YTL
Ana Sayfa arrow Haberler arrow Yerel arrow Malatya'da kene uyarısı
Malatya'da kene uyarısı PDF Yazdır E-mail
Okuyucu Oylama: / 0
Kötüİyi 
Yazar Malatya Objektif Haber   
Malatya Tarım İl Müdürlüğü, ''kene'' uyarısında bulundu.
     Tarım İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kırım Kongo Kanamalı ateşi virüsünün insanlara genellikle ''hyalomma'' cinsi kenelerle bulaştığı, virüsün sığır, koyun, keçi yabani tavşan ve tilki gibi hayvanlarda tespit edildiği, bu hayvanlarda belirti göstermeyen bir enfeksiyon oluşturmasına rağmen insanlarda hastalığa sebep olduğu, kısa bir süre içerisinde herhangi bir tedavi yoluna gidilmediği takdirde ölümlere sebep olduğu hatırlatıldı.
     Hastalığın bulaşmasında kenenin önemli bir yer tuttuğu ifade edilen açıklamada, bu nedenle kene mücadelesinin önemli olduğu, sadece evcil hayvanlarda kene mücadelesi yapılmasının yeterli olmayacağı, çünkü kenelerin aynı zamanda mera otlak ve ormanlık alanlarda doğada yaşayan hayvanlarda da bulunduğu kaydedildi.
    
     -''KENE ISIRDIĞINDA BİR SAĞLIK KURULUŞUNA BAŞVURULMALI''-
    
     Kene ısırığı durumunda vakit geçirmeden sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğine işaret edilen açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:
     ''Kenelerden uzak durulmalıdır. Kenelerin bulunduğu alanlara girildiği zaman vücut belli aralıklarla kene yönünden kontrol edilmeli, vücuda yapışmış keneler uygun bir şekilde kene ezilmeden ve ağız kısmı koparılmadan cımbızla alınmalıdır. Kenelerin çıkarılması için eter kloroform ve alkol ya da gaz gibi herhangi bir madde kullanılmamalıdır. Kenelerin bulunduğu alanlara çıplak ayak ya da kısa giysilerle gidilmemelidir. Bu alanlara av ya da görev gereği gidenler lastik çizme giymeli ya da pantolonlarının paçalarını çorap içine almaları korunma açısından önemlidir. Kene ısırdığı zaman vakit geçirmeden bir sağlık kuruluşuna baş vurulmalıdır. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız, hayvanlarını nisan ve eylül ayları arasında iki ay aralıkla kenelere karşı etkili ilaçlarla ilaçlamalıdır.''

 
< Önceki   Sonraki >

(C) 2010 Malatya Objektif Haber
Webrator.NET is the designer of this site