Anjiyo ünitesi hizmete açıldı
SAĞLIKMalatya 640 yataklı Devlet hastanesi Anjiyo ünitesi hizmet vermeye başladı. Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Erhan Berk, yaklaşık 1 ay kadar önce kısmen hizmete alınan Anjiyo ünitesinin eksikliklerinin giderilerek yeniden hizmete sunulduğunu belirtti.
Berk “Malatya artık büyükşehir oldu ve sağlıkta da merkez olmak istiyor. Bunun için de nitelikli hizmetlerin çok ciddi bir şekilde artırılması lazım. Anjiyo özellikle İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yapılan bir hizmetti. Bunun dışında özel sektörün de bu işi yaptığını biliyoruz. Ama 2.nci merkez yoktu. Malatya Devlet Hastanesi’nde 14 tane kardiyolog arkadaşımız olduğu için bu hizmetin gerçekten bölge için önemli olduğunu düşündük. Bakanlığımızın bize gönderdiği cihazla altyapısını kurduk. Gerekli bütün tıbbi malzemelerini temin ettik. Şu anda kardiyolog arkadaşlarımız yaklaşık 1 aydır bu hizmete başlayıp bu hizmeti halkımıza sunuyorlar. Balon, stent uygulaması ve her türlü anjiyo hizmetleri yapıyorlar. Hekim sayımız da yeterli olduğu için artık bundan sonra gecenin 3’ünde dahi olsa hasta kalp kriziyle geldiği zaman hızlı bir şekilde acilde müdahalesi yapılıp tanısı konulacak ve hızlı bir şekilde gerekirse anjiyoya alacak şekilde yapacağız” dedi.
Günde 20 hastaya anjiyo yapabileceğiz
Kardiyolog Mustafa Karabulut, kullanılacak olan Anjiyo cihazının hizmete alınmasıyla ilgili verdiği bilgide, hastanede büyük bir eksikliğin bertaraf edildiğini söyledi. Günde 20 civarında hastaya anjiyo yapabileceklerini söyleyen Karabulut, Ramazan ayı dolayısıyla hasta sayısının yeterli düzeyde olmadığını söyledi. Karabulut, “Şuanda birinci olan aleti aldık ve hizmete soktuk. Ramazan ayı dolayısıyla belki bir hasta potansiyeline ulaşılmadı ama bunu Ramazan ayından sonra belli bir zaman dilimi içerisinde günlük ortalama 20 civarından anjiyo kabul etmeyi düşünüyoruz. Hastanemizin hasta potansiyeli olarak daha yüksek olduğunu düşünüyoruz. Artık hastalarımızın birçoğunu bizde olmayan olanaklardan dolayı gönderiyorduk. Arık biz bu hastaların birçoğunu göndermeyeceğiz. Eğer bizi aşan bazı konular olduğu zaman da üniversitemizdeki hocalarımızdan yardım için müracaatta bulunacağız” şeklinde konuştu. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven de hastanede hizmete alınan cihazın, hastane bölgesindeki muhtemel hastalara daha hızlı ve seri hizmet vermesi açısından önemine değindi. Ataseven, cihazın çalışması ve hasta potansiyelinin bir süre değerlendirileceğini ifade ederek gerekirse ilave cihazlar da alınabileceğini söyledi
İlginizi Çekebilir