© Malatya Objektif

Konteyner kentlerde depremzedelere her türlü sağlık hizmeti veriliyor

Depremin ağır tahribat oluşturduğu Malatya’da, konteyner kentlerde kurulan Aile Sağlığı Merkezlerinde hizmet veren doktor ve ebeler, depremzedelere her türlü sağlık hizmetini sunduklarını söylediler.

6 Şubat'ta merkez üssü Pazarcık'ta 7,7 ve Elbistan'da 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki büyük deprem, başta Kahramanmaraş olmak üzere Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Adana ve Kilis'te yıkımlara neden oldu.

Büyük yıkımın yaşandığı illerden Malatya’da yaralar sarılmaya devam ediliyor. Konteyner kent ve çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren depremzedeler için bir yandan deprem konutları yükselirken bir yandan da esnaflar için çarşı konteynerler kuruluyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan Malatya konteyner kentte görev yapan doktor ve ebeler, daha önce Aile Sağlığı Merkezlerinde verdikleri hizmetlerin tümünü, Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koordine edilen konteyner Aile Sağlığı Merkezlerinde verdiklerini söylediler.

“Depremzedelere her türlü sağlık hizmetini veriyoruz”

Malet Aile Sağlığı Merkezinde görevli Doktor Necati Karaaslan, “Sağlık Bakanlığı ve Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından depremzedelere hizmet sunmak için burada Konteyner Aile Sağlığı Merkezi kuruldu. Burada bir doktor ve bir hemşireyle hizmet veriyoruz. Konteyner kentte bulunan depremzedelere her türlü sağlık hizmetini sağlıyoruz. Tabi burada ayakta sağlık hizmetini veriyoruz. Günde ortama 40-50 hastaya bakıyoruz. Kronik rahatsızlığı bulunan hastaların ise ilaçlarını yazıyoruz. Ayrıca burada bir eczane de mevcut, hastalarımız ilaçlarını direk bu eczaneden alıyor.” dedi.

“Burada çocuk, bebek ve gebe takibini yapıyoruz”

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından konteyner kentlerde hizmet vermeye başladıklarını kaydeden Ebe Adalet Çelik, “Görev alanımız, şu an bulunduğumuz Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan Malatya Konteyner kenttir. Burada çocuk, bebek ve gebe takibini yapıyoruz, aşı için de başka yerlere yönlendiriyoruz. Burada bütün koruyucu sağlık hizmetini vermekteyiz. Günde ortalama 50 hastanın takibini yapıyoruz. Günde en az 30 hastaya tansiyon, iğne ve ilaç yazma gibi hizmetleri veriyoruz. İleri derecede rahatsızlığı bulunan hastaları da hastaneye sevk ediyoruz. Daha önce sağlık ocağında verdiğimiz tüm hizmetlere burada devam ediyoruz.” dedi.

“İlaçlarım bitmişti, gelip yazdırdım”

Sağlık hizmeti almaya gelen depremzedelerden Vahap Koldemir ise şunları söyledi: “İki katlı evim vardı ama depremde yıkıldı. Devletimiz İlk önce bizi çadır kente daha sonra ise konteyner kente yerleştirdi. İnşallah evimizi de yapacaklar. Biz devletimizden memnunuz, her türlü imkânı bize sunuyorlar. İlaçlarım bitmişti gelip yazdırdım. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” (İLKHA)
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER