Malatya’da lideriz
EKONOMİMalatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Esenlik’in 42 şubesi ile marketçilik alanında Malatya’da lider konuma geldiğini ve yaklaşık 600 personelle istihdama büyük bir katkı sağladıklarını söyledi.
“Market açılımlarımız özellikle civar illerde devam edecek” diyen Boyraz, doğru noktalar bulunduğu takdirde yeni şubeler açmaya devam edeceklerini ifade etti. Boyraz yaptığı açıklamada, Malatya'nın gıdadan, temizlik ürünlerine, sosyal yaşam alanlarından kimyasal üretim tesislerine kadar pek çok ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. Boyraz, Esenlik Süpermarketlerin yaptığı yatırımlar ve ödediği milyonlarca lira verginin yanı sıra çalıştırdığı yaklaşık 600 personeli ile de Malatya'da kısmen de olsa işsizlik sorunun giderilmesine yardımcı olduğunu kaydetti.
‘NERGİS’ MARKA OLDU
Esenlik’in bünyesini güçlendirmek için markalaşma yoluna gidildiğini ifade eden Boyraz, “Nergis markamızı ciddi bir şekilde güçlendirdik. Malatya ve bölgede Nergis denildiğinde Esenlik üretimi olduğunu artık herkes biliyor ve sahipleniyor. Açıkçası bizler Nergis markasını gıda alanında yeniledik. Kurumsal anlamda çalışmasını tamamlayarak yenilebilecek veya içilebilecek tüm ürünlere konsept olarak uyguladık. Et ürünlerinde tamamladık şuan da salam, sosis de dahil ette bir markada var olan tüm çeşitleri Nergis'te tamamlamış olduk. Tereyağında da bakliyat ile baharatta da eskiden beri üretimimiz var” dedi.
BÖLGEYE BAYİLİKLERİ VERDİK
Endüstri grubunda bayiliklerin oluştuğunu ve bölgedeki illere bayiliklerin verildiğini ifade eden Hulusi Boyraz, “Epak'ta ilk girişteki mantığımız şuydu, temizlik ürünleri biliyorsunuz artık market tüketiminin en önemli kalemlerden bir tanesi ve özellikle sıvıda nakliye çok ciddi bir problem. İstanbul'da, İzmir'de üretilen bir ürün Malatya'ya geldiğinde çok pahalı kalıyor. Ve biz bu bölgesel yakınlığı bir avantaja dönüştürerek elimizin altında Esenlik gibi bir mekanizma varken, onunda bünyesini güçlendirme ve Malatya'da bir sektör kazandırmak anlamında kimyaya girelim dedik ve girdik. İkinci yılımızı tamamlamak üzereyiz yaklaşık 2 milyon yatırım yaptık kimyaya, arsa hariç şuan da arkadaşlarımız sıvıda neredeyse bütün markaları bitirdi. Epak sadece Malatya'da değil tüm bölgenin bir markası olabilir. Malatya'da kimyada çalışabilecek birinin iş kazanabileceği en güzel yer bizim fabrika. Bu sektöre yetiştiren okula da dönüşebilir. Epak yüzde 30 civarında satışa da başladı. Endüstri gurubunda bayilikler oluştu, şuan da Kahramanmaraş, Elazığ ve Elbistan'da bayiliklerimiz açıldı. Malatya'nın içerisinde alt bayilerimiz var. Esenlik endüstri grubu çok iyi bir duruma geldi. Biz raf grubunu markalaştırmaya çalıştırıyoruz tabi markalaşma zaman istiyor” şeklinde konuştu.
MICIR OCAĞINI ÜRETİME ALACAĞIZ
Malatya OSB’de 17 dönüm üzerine kurulu olan asfalt fabrikası ile saatte 240 ton asfalt ürettiklerini kaydeden Hulusi Boyraz, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi asfalt tesisi dahil birçok ilin tesisini gezerek bölgenin ihtiyacını karşılayacak bir tesis kurduklarını anlattı. Günde 2 bin ton, bir sezonda 12 kişiyle beraber tek vardiya ile 400 bin ton asfalt ürettiklerine vurgu yapan Boyraz, “Yaklaşık olarak 4 milyona yaklaşan bir maliyetle yapıldı bu fabrika. Bu fabrikamıza 15 km uzaklıkta bir mıcır ocağı da tahsisatı yapıldı. ÇED raporu çıkarıldı. Önümüzdeki sezonda üretime başlayacak şekilde mıcır ocağını da üretime alacağız. Meston Fabrikasının yılda yaklaşık 2 milyon TL'ye denk gelen bir agrega kullanımı var. Mıcır ocağıyla beraber hem asfaltımızın hem de Meston'un mıcır ihtiyacını karşılamış olacağız. Birbirlerini tamamlayan kuvvet veren entegre bir tesis olacak. 80 tonluk kantar ve 1.5 tonluk kule vincine sahip fabrikamız Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın normlarına uygun olarak yapıldı. 900 metreküp kuru filtre sistemi var. Alışık olduğumuz çevreyi kirleten bir fabrika olmayacağız” diye konuştu.
SOSYAL TESİSLERDE HEDEF BÜYÜTTÜK
Malatya’da sosyal tesis işletmeciliği alanında da hedef büyüttüklerini belirten Boyraz, “Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın talimatları doğrultusunda vatandaşlarımızın ailesiyle doyasıya eğlendiği alanlar oluşturmak için yoğun çabalarımız oldu ve Cafe Esenlik'ler Malatya'nın sosyal mekânları haline dönüştü. Dede Korkut, Kernek Restoran, Kernek Teras Cafe, Orduzu Tabiat Parkı ve diğer sosyal mekânlar olarak düzenlediğimiz restoran ve kafeler aynı zamanda istihdama da katkı sunmaktadır” dedi. Haber: Hanifi Evren
İlginizi Çekebilir