Nüfus artmalı
YAŞAMGümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul'da Malatyalı Bürokratlar Platformunun konuğu olarak, Malatya’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’nın nüfusunun artması gerektiğini belirterek, “Malatya’nın bir özelliği var hem göç alıyor hem göç veriyor. Bazı yatırımların ekonomin canlılığını koruyabilmesi için nüfusun da artması lazım” dedi.
İstanbul’da görevli Malatyalı bürokratların katıldığı toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kentte kazandırılan yatırım ve devam eden projeler hakkında bilgiler verdi. Malatya’nın sanayi alt yapısı olarak bölgedeki illere göre en iyi konumda olduğunu söyleyen Tüfenkci, 3.Organize Sanayi Bölgesinin kazandırılması adına çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Malatya 3.Organize Sanayi Bölgesinin de bin 800 dönümlük alanı istimlak ettiklerini ifade eden Bakan Tüfenkci, “Türkiye’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının organize sanayi bölgelerinde istimlak için ayırdığı bütçe 25 milyon TL. Ama sadece Malatya’da bu tutar 60 milyon TL tutuyor. Allah’a hamd olsun bize bakanlık görevi tevdi edildikten sonra bu işle yakından ilgilendik ve o dönemin ilgili bakanlıkları ile görüşerek bu işi çözdük. İnşallah bu yılsonu artan ödeneklerden de buraya aktarılacak. Geri kalan ödeneğin de 2017 yılında aktarılması için konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
Malatya’yı bir bütün olarak kalkındıracağız
Malatya’nın açıklanan cazibe merkezleri arasında yer alması nedeniyle kente gelecek yatırımcının çok fazla olacağına inandığını ifade eden Tüfenkci, “Bütün bunları yaparken de özellikle Malatyalı hemşehrilerimizin arasında ayrımcılık yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Şehrimizi ayrıştırmadan ötekileştirmeden bir bütün olarak kalkındıracağız. Malatya’nın hem sosyal dinamiklerini hem ekonomik dinamiklerini harekete geçirmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi. Malatya’nın nüfusunun artması gerektiğini de vurgulana Tüfenkci, “Malatya’nın bir özelliği var hem göç alıyor hem göç veriyor. Bazı yatırımların ekonomin canlılığını koruyabilmesi için nüfusun da artması lazım” dedi.
Yazıhan’a Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi
Cazibe merkezileri olacak iller arasında Malatya’nın olmasının çok ok önemli olduğunu dile getiren Tüfenkci, kente kazandırılacak büyük projeler hakkında bilgiler verdi. Yazıhan bölgesine Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kuracaklarını ifade eden Tüfenkci, şuanda istimlak sorunun çözülmesi için çalışma yapıldığını kaydetti. Yazıhan bölgesinde geniş bir alanda Hayvancılık Organize Sanayi bölgesini hayata geçireceklerini belirten Tüfenkci, “Burada belli besi imkanı, yem fabrikaları ve ticaretini yapacakları alanlar olacak. Hayvancılık ile ilgili tüm işlemlerinin yapıldığı bir alan olacak. Bölgenin hayvan pazarını elde tutacak bir vasfa sahip olacak” ifadelerine yer verdi.
Malatya’nın spor alt yapısı tamamlanıyor
Malatya’da yapımı tamamlanmak üzere olan yeni stadyumun da kısa süre sonra futbolseverlere hizmet vereceğini aktaran Tüfenkci, geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Malatya’ya gelerek yatırımları yerinde gördüğünü de söyledi. Yeni stadın yanı sıra kente kazandırılan diğer spor yatırımlarını da anlatan Tüfenkci, “Malatya’nın spor alt yapısı bakımından bütün eksiklikleri bitirilmiş olacak. Yazıhan’a çok güzel geleneksel sporların yapıldığı cirit atlı sahası 15 milyon bütçe ile yapılacak. Bakanımız talimatını verdi. Bu Türkiye’de de bir ilk olacak” dedi.
Hikayeyi gerçeğe dönüştüreceğiz
Akçadağ ilçesine Mermer Organize Sanayi bölgesinin kazandırılması adına da önemli mesafeler kat ettiklerini belirten Tüfenkci, “İnşallah 2017 yılı içerisinde bunu hayata geçirmiş olacağız. Çünkü bu konu adeta yılan hikayesine dönüştü, biz bunu hikayeden çıkartıp gerçeğe dönüştürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
İkinci üniversiteyi kazandırıyoruz
Malatya’ya ikinci bir devlet üniversitesi açılması yönünde de çalışmaların son aşamaya geldiğini ve son olarak Malatya heyeti olarak YÖK Başkanı ile görüştüklerini hatırlatan Tüfenkci, bu konuda da yakın bir tarihte çalışmalara başlayacaklarını söyledi.
Üniversiteye 100 yeni kadroyu aldık
Malatya’nın sağlık alanında da öncü bir şehir olması için mücadele ettiklerini belirten Bakan Tüfenkci, Karaciğer Nakil Hastanesinin açılarak bölgeye hizmet verdiğini söyledi. Ancak Maliye Bakanlığının üniversitelere kadro vermemesi nedeniyle Karaciğer Nakil Hastanesi’nde 100 yatağın hizmet veremediğini belirten Tüfenkci, konunun kendilerine Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay tarafından iletilmesinin ardından Maliye Bakanlığı ile görüştüğünü ve bu sorunu da çözdüklerini söyledi. Bakanlığın genel bütçeden İnönü Üniversitesine 100 hemşire kadrosu vermesi ile kullanılamayan 100 yatağında artık hizmet verecek duruma geleceğini ifade eden Tüfenkci, “Hasta talebi var ama yeterli eleman olmadığı için yatakları odaları boş tutuyorduk, İnşallah yıl bitmeden hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir