Ramazan'da ailecek izlenebilecek dizi ve filmler
KÜLTÜRMübarek Ramazan ayına girerken İslamiyet'in değerlerini konu alan ve aileniz ile birlikte izleyebileceğiniz film ve dizileri sizler için derledik.
Özellikle maddi ve manevi değerlerimize film ve dizilerle saldırılan bu dönemde, sizler için derlediğimiz bu filmler ile hem ailenizi bu saldırılardan koruyup hem de zihin dünyanızı aydınlatabilirsiniz. Ayrıca bu film ve dizileri izlerken ailenizle birlikte hem eğlenip hem de İslamiyet'e ait değerleri öğrenebilirsiniz.
Hazreti Yusuf
2009 yılında İran'da çekilen dizi Hazreti Yusuf'un doğumundan gençlik yıllarına kadar geçen hayatını anlatıyor. Dizide, Kur'an'da anlatılan Hazreti Yusuf'un kardeşlerinin hasedi, köle olarak satılışı, Züleyha'nın aşkı, hapse düşmesi ve nihayet Mısır'a vali olması konu ediliyor. Dizi 45 bölümden oluşmaktadır.
Hazreti Ömer
İslam tarihinin 4 büyük halifesinden ikincisi, adaletin evrensel kanunlarını şekillendirmiş, adalet timsali bir halifenin yaşamını anlatan muhteşem bir prodüksiyon… Hazreti Ömer dizisi, yapım aşaması 2 yıldan fazla süren, on binlerce oyuncu ve figüran kullanılan, Arap televizyon tarihinin en büyük ve pahalı prodüksiyonudur. 20 Temmuz 2012'de ilk defa yayına giren dizi Suriye ve Fas'ta çekildi. Dizi 31 bölümden oluşmaktadır.
Çağrı
Mustafa Akkad'ın yönettiği, İslamiyet'in doğuşunu konu alan 1976 yapımı filmdir. Film İslamiyet'in, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) önderliğinde doğup yayılmasını anlatmaktadır. Filmin tamamına yakını Libya'da, bazı yerleri ise Fas'ta çekilmiştir.
Ashab-ı Kehf
İran tarafından 1999 yılında çekilmiş olan film, Hazreti İsa'ya iman etmiş bir avuç gencin Roma İmparatorluğu zulmünden kaçarken sığındıkları bir mağarada 300 yılı aşkın bir süre uyumaları ve uyandıktan sonra gelişen olayları konu almaktadır. Dizi 12 bölümden oluşmaktadır.
Hazreti Meryem
İran yapımı olan film 2002 yılında yayınlandı. Filmde, Hazreti İsa'nın doğumuna kadar olan annesi Hazreti Meryem'in hayatı anlatılmaktadır. Mini dizi olarak yayınlanan yapım 11 bölümden oluşmaktadır.
Zehra'nın Gözleri
2004 İran yapımı olan filmde, siyonist işgal rejimi generali İzak Oven'ın ama bir çocuğu vardır. İzak Oven, kendi çocuğunun gözlerinin görmesi için Filistinli bir çocuğun gözlerini almak üzere harekete geçer. Filistin'de bir mülteci kampındaki okula göz muayenesi için bir sağlık heyeti gönderir. Okula gelen heyetin asıl amacı İzak Oven'ın çocuğuna göz seçmektir. Muayeneler sırasında doktorlar Zehra'nın gözlerini beğenirler. İzak Oven için şimdi yapılacak tek şey kalmıştır; Zehra ve ailesine bir oyun oynayıp Zehra'nın gözlerini almak...
Ahmed Bin Hanbel
2017 yılında yayınlanan dizi mezhep imamlarının dördüncüsü Ahmed b. Hanbel'in hayat hikayesini konu ediniyor. Dizide imamın doğumundan başlayarak vefatına kadar olan ilim talebi, eğitimi ve kişisel hayatıyla alâkalı birçok olay geçiyor. Yönetmenliğini Ürdünlü Abdulbari Ebul Hayr'ın yaptığı dizide, başrolü Suriyeli Mihyar Hudur üstlendi. Dizide ayrıca içlerinde Türkiyeli oyuncular olmak üzere, Suriye, Tunus, Cezayir, Lübnan, Irak, Filistin, Ürdün, Kuveyt gibi ülkelerden yaklaşık 224 oyuncu ve 2 bin 875 figüran yer alıyor. Dizi 31 bölümden oluşmaktadır.
Hazreti Muhammed'in Hayatı
İranlı yönetmen Majid Majidi tarafından çekilen film 2016 yılında gösterime girdi. Film, 7'nci YY'da Mekke'de ve Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in etrafında gelişen olayları konu ediniyor. Bu Film, Çağrı filminden sonra Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Veellem)'in hayatını en iyi anlatan film olarak kabul edilmektedir.
Ömer Muhtar
Mustafa Akhad'ın yönetmen koltuğunda oturduğu film 1981 yılında gösterime girmiştir. Gerçek olaylara dayanan bu biyografik epik filmde, 1929 yılında İtalya'da iktidarda olan Faşist diktatör Benito Mussolini'nin Büyük Roma İmparatorluğu'nu yeniden kurma planlarının bir parçası olarak Libya'yı sömürgeleştirmek üzere bu Kuzey Afrika ülkesine gönderdiği güçlü ordularının, Ömer Muhtar liderliğindeki Libya halkının kahramanca direnişi karşısında hiç ummadıkları ağır kayıplara uğramaları anlatılmaktadır.
Hazreti Süleyman'ın Krallığı
Film yapımcılığını Şehriyar Buhrani'nin üstlendiği İran yapımı bir filmdir. Bu film Kuran-ı Kerim'deki Hazreti Süleyman'ın yaşam öyküsü hakkında verilen bilgiler esas alınarak yapılmıştır. Hem kral hem Peygamber olan Hazreti Süleyman'ın en parlak dönemini anlatan filmde, Hazreti Süleyman'ın elinde dünyada o güne kadar kimseye bahşedilmemiş bir güç ve muhteşem bir krallık vardır. Hazreti Süleyman'a Allah (Celle Celaluhu) tarafından, karşısına çıkacak bilindik ve bilinmedik tüm düşmanlar için hazırlıklı olması emri gelir. (İLKHA)
İlginizi Çekebilir