© Malatya Objektif

Umut Kervanı, depremin çocuklarda bıraktığı izleri onları eğlendirerek gidermeye çalışıyor

Umut Kervanı aracılığıyla İstanbul’dan deprem bölgesine gelen gönüllü bayan hocalar, “Çokça umut, çokça sevgi” projesi kapsamında, depremzede çocuklara yönelik düzenledikleri farklı etkinliklerle depremin izlerini silmeye çalışıyorlar.

İslami kardeş yardım kuruluşları olan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO Ebrar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerde, depremzedelerin hem maddi hem manevi hem de psikoloji yaraları sarmaya devam ediyor.

Umut Kervanı aracılığıyla İstanbul’dan gönüllü gelen bayan hocalar, çadırkentlerde depremzede çocuklarla etkinlikler düzenliyorlar.

Çocukları depremin etkisinden uzaklaştırmak için gelen gönüllü hocalar, Malatya, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde, psikososyal destek veriyorlar.

“Çokça umut, çokça sevgi” projesi kapsamında, öğretmen arkadaşlarıyla beraber, çocuklara psikososyal destek sağlamak amacıyla deprem bölgesine geldiklerini belirten Rüveysa Ülsen, “İlk önce Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve son olarak Malatya’ya geldik. Gittiğimiz yerlerde amacımız, çocukların deprem psikolojisinden biran bile olsa sıyrılıp kendi dünyalarını daha da güzelleştirmelerini ve daha mutlu olmalarını sağlamak. Yaptığımız etkinliklerde çocuklarla çeşitli oyunlar oynadık, bunun dışında getirdiğimiz çeşitli materyallerden zeka oyunları, resim yapma, yapboz oynama, çocukları rahatlatabilecek oyun hamurları sılayım gibi etiklikler yaptık. Bunların dışında çocuklara yüz boyama kız çocukları için kuaför ve takım etkinliğini organize ettik. Kuaför etkinliğimizde kız çocuklarının saçlarını taradık tokalarını taktık. ‘Hayatımda böyle bir şey yaşamadım’ gibi güzel tepkilerle karşılaştık. Gittiğimiz her yerde çocuklar, ‘Tekrar gelecek misiniz? çok mutlu olduk’ gibi ifadelerini duyduk.” diye kaydetti.

“Yaptığımız etkinlikler, çocukların yaralı kalbine merhem sürebilecek ve süreci hafifletebilecek türden etkinlikler”

Amaçlarının deprem bölgelerinde psikososyal destek kapsamında oyun çadırları kurmak, temellerini atmak ve oradaki görevlilere sürdürebilmeleri için emanet ettiklerini ifade eden Merve Demir, “Yaptığımız etkinlikler, çocukların yaralı kalbine merhem sürebilecek ve süreci hafifletebilecek türden etkinlikler. Bunların arasında sanat etkinlikleri, akıl-zekâ oyunları, el göz koordinasyonu becerisi ve çeşitli oyunlar, rahatlatıcı özelliğiyle hamur sılayım oyunları, kaba motor çalıştırma, çeşitli bahçe oyunları ve yarışmalar düzenledik. Bunlarla beraber boyama istasyonu kurduk, çocukların en iyi şekilde içten duygularını ifade edebilecek resimleri çizmelerini sağladık. Minik kuaför ve bakım alanı oluşturduk. Burada yine çocukları en iyi şekilde hissettirebilecek, birbirlerine güzel iltifatlar ettiklerini gördük ve çok mutlu olduklarına şahit olduk. Yine yüz boyama etkinliğimiz oldu, bununla beraber masal saatimiz oldu metroforik öykülerle çocukların deprem sürecini en iyi şekilde psikologların yazmış olduğu öyküler eşliğinde onlara hikâye ve masallar anlatarak süreci hafifletmeye ve iyileşmeye çalıştık. Umarım faydalı olmuştur.” dedi. (İLKHA)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER