© Malatya Objektif

Ağbaba’dan Şeker Fabrikası Arazisi İddiası

Türkiye’nin son dönemde en çok tartıştığı konulardan biri olan Şeker Fabrikalarının satışı gündemde yerini koruyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, fabrika satışlarında yaşanılan skandalların ardından bu kez de satışı yapılmayan araziler ve taşınmazların peşkeş çekildiğini iddia etti

Türkiye’nin son dönemde en çok tartıştığı konulardan biri olan Şeker Fabrikalarının satışı gündemde yerini koruyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, fabrika satışlarında yaşanılan skandalların ardından bu kez de satışı yapılmayan araziler ve taşınmazların peşkeş çekildiğini iddia etti

2018 yılında yapılan özelleştirme ihalesinde Doğuş Çay’a satılan ancak Doğuş Çay’ın, fabrikayı devralmayarak DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi’ne devrettiği Bor Şeker Fabrikası arazilerinin içinde yer alan sendika binası ve lojmanlarının yıkılarak villa yapıldığı ortaya çıktı. Özelleştirme idaresi tarafından özelleştirme kararı ardından ‘Şeker Vatandır Vatan Satılmaz’ diyerek TÜRKŞEKER’ e ait 25 fabrikayı tek tek gezen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Demek ki Bor Şeker Fabrikasının peşkeşi daha bitmemiş” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Çok uzağa gitmeye, çok araştırmaya gerek yok. AKP’yi anlamak için sadece şeker fabrikalarının satışına bakmak yeterli. AKP demek rant demek, talan demek, kamu mallarını peşkeş çekmek demektir. 25 Milletvekili arkadaşımızla TÜRKŞEKER’e ait fabrikaları teker teker dolaşıp, özelleştirmenin vatana ihanet olacağını haykırdık. Günlerce ‘şeker vatandır vatan satılmaz’ dedik. Ancak yerli ve milli edebiyatı yapan AKP , Türkiye’nin en yerli ve milli fabrikalarının satışından geri adım atmadı” dedi.

Şeker Fabrikası özelleştirmelerinin başından sonuna skandallarla dolu olduğunu kaydeden Ağbaba, “Örneğin Bor Şeker Fabrikasını satın alan firma fabrikayı devralmamak için elinden geleni yaptı. ÖİB ihaleyi iptal etmek yerine firmaya ek süre verdi. Satın alan firma İhale şartnamesine aykırı bir şekilde fabrikayı başka bir firmaya devretti. Devir işlemi, hukuken mümkün olmasa da ÖİB bu devri de kabul ederek, halkın mallarının hülle yoluyla satışına göz yumdu”ifadelerini kullandı.

Ağbaba, “Satışı tartışmalı olan Bor Şeker Fabrikası’nın bu kez de satışa konu olmayan 625 bin metrekarelik arazisiyle ilgili yeni bir skandal patlak verdi. DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi’nin devlete ait araziler üzerinde bulunan sendika binasını yıkarak kendilerine havuzlu villa yaptırdıkları ortaya çıktı. Villa yapılırken gözlerini kapatan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın  skandal ortaya çıkınca 625 bin metrekare araziyi apar topar Temmuz ayında satışa çıkardığı, Eylül ayında  şeker fabrikasının arazi ihalesinin yapılacağı öğrenildi. Üzerinde villa olan araziyi kime nasıl satacaksınız? Adrese teslim ihale yapıp bir kez daha Türkiye’ye kendinizi rezil edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, hem Bor Şeker Fabrikasındaki son gelişmeler hem de diğer fabrikaların özelleştirme sonrası yaşanılanların araştırılması için meclis araştırma önergesi vereceklerini kaydetti.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER