büyükşehit
Malatya
20 Nisan, 2025, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Depremzede yetiştiricilere faizsiz ahır kredisi desteği

Depremzede yetiştiricilere faizsiz ahır kredisi desteği
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen hayvan yetiştiricilerine yönelik başlatılan destek programı ile ahırları zarar gören ve hayvancılığa devam eden yetiştiricilere, devlet tarafından faizsiz kredi imkanı sağlanacak.

(İHA) - 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen hayvan yetiştiricilerine yönelik başlatılan destek programı ile ahırları zarar gören ve hayvancılığa devam eden yetiştiricilere, devlet tarafından faizsiz kredi imkanı sağlanacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen program kapsamında, TÜRKVET sistemine kayıtlı hak sahiplerine 600 bin TL’ye kadar faizsiz kredi verilecek. Kredinin geri ödemesi ise 20 yıl vadeyle gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili Malatya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada yetiştiricilerin başvurularını e-Devlet üzerinden "Ahır/Samanlık İçin AFAD Kredi Başvurusu" ekranı üzerinden yapabilecekleri belirtildi.
Ahır yerinin seçimi, kredi borçlanmaları, proje detayları ve başvuru sürecinde yaşanabilecek olası aksaklıklar hakkında bilgi almak isteyen yetiştiricilerin, bağlı bulundukları İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!