İnönü Üniversitesi Hepimizin
İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Bölüm Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, ‘İnönü Üniversitesinin Malatya’nın Üniversitesi’ olduğunu hatırlatarak, Üniversite ile vatandaşların arasındaki o kopukluğu ortadan kaldırmak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyledi.
Spor Haberi - 21 Nisan 2016 Perşembe - 11:38 | |||
Her hafta röportaj köşemizin bu haftaki konu ise İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) Bölüm Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Yeler’in sorularını açık yüreklilikle cevaplayan Özbağ, spor üzerine önemli açıklamalarda bulundu. ‘Malatya futbolunun yükünü Besyo öğrencileri çektiğini’ vurgulayan Özbağ, vatandaşlar ile Üniversite arasındaki kopukluğu ortadan kaldırmak istediğini de belirtti. Öte yandan Özbağ, ‘Üniversitenin, Belediyenin, Gençlik Spor İl Müdürlüğünün ve diğer İlçe Belediyelerin tesisleri planlı şekilde kullanılmadığını’ iddia etti.
YELER: “İlk öncelikle Amatör Futbolda başarıya doymayan İnönü Üniversitesi takımdan bahsedelim?”
ÖZBAĞ: “2012 yılından itibaren Malatya amatör futbolda takım olarak 2. Amatör Büyükler Ligi'nden başladık. 2. Amatör Büyükler Futbol Ligi'nde çocuklarımız namaglup şampiyon oldu. Geçen sezonda 1. Amatör Büyükler Futbol Ligi'nde namaglup bir şekilde Play-Off'lara geldik fakat beklenmedik bir şekilde Demirspor çok iyi bir maç çıkardı ve biz her iki maçta da yenildik. Dolayısıyla da Play-Off'larda şampiyonluğu kaybettik. Demirspor'da geçen sezon Malatya Yeşilyurtspor ile baraj maçı oynadı ve Malatya Yeşilyurtspor BAL Ligi'nde kaldı. Ben geçen sezon çocuklara 'biz yenilebiliriz ama bizim projelerimiz büyük projeler, günlük projeler değil' demiştim. Dolayısıyla inandığımız doğrultuda takımımızı, inandığımız arkadaşlarımızla yaptık. Kaleci antrenöründen masörüne, hocasından futbolcularına kadar hemen hemen hepsi kendi öğrencilerimizden ve mezunlarımızdan oluşan bir ekip meydana geldi. Bu anlamda da buna dikkat ediyor ve büyük önem veriyoruz” dedi.
YELER: “Amatörün bütün yükünü BESYO öğrencilerinin çektiğini belirttiniz? Bunu biraz açar mısınız?”
ÖZBAĞ: “Malatya 1. Amatör, 2. Amatör, Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) hatta profesyonel liglerde oynayan birçok öğrencimiz var. Aslında Malatya amatörünün yükünü bizim BESYO öğrencilerimiz çekiyor. Farklı takımlarda kendi çocuklarımızı gördüğümüzde çok mutlu oluyorum. Bizim öncelikli amacımız bir kalite getirmek. Alt yapısıyla, üst yapısıyla, eğitimiyle doğru işlerin nasıl yapıldığını Malatya kamuoyuna, Türkiye'ye göstermek istiyoruz. Bu amaçla bu işe girdik ve doğru işler yaptığımızı çıkan ürünlerle ve sonuçlarla takdir edildiğini düşünüyoruz. Buna da inanıyoruz” ifadelerini kullandı. YELER: “Önünüzde şimdi zorlu bir Play-Off maçı var. Öncelikle Hedefiniz nelerdir? Nasıl bir maç sizi bekliyor?”
ÖZBAĞ: “Bu sene çocuklarımız hakikaten çok güzel işler çıkardılar. 44 Malatyaspor ile de oynamaktan hiçbir çekincemiz yok. 44 Malatyaspor iyi bir takım. Takımda çok kaliteli öğrencilerimiz, futbolcular var. 44 Malatyaspor'un bu sezon içerisinde bulunduğu durum, maddi imkansızlıklar, tesis ve alt yapı yetersizliklerine de üzülüyorum. Sürekli teknik kadroyla ilgili sıkıntı yaşamaları gibi bir takım şeyler gerçekten olumsuz durumlar. Tabi ki bunların yaşanmasını istemem. Onlarda bir emek veriyorlar. Ortada bir emek, çaba var. Biz sadece üzülüyoruz. Orada oynayan sporcularımıza, teknik adamlarımızın mağduriyetlerine üzülüyoruz. Ama 44 Malatyaspor'da bu şehrin takımı. Geçmişte çok güzel işler çıkardılar. Doğru bir proje olarak başladı ama sürdürülebilirlik noktasında sıkıntılar yaşıyorlar. Biz, 44 Malatyaspor'u geçerek, BAL Ligi'ne çıkmak istiyoruz. Mevcut durumumuzda gayet iyi. BAL'a çıkarsak çok daha güzel olacak. Malatya'nın Alima Yeni Malatyaspor dışında profesyonel bir takımı yok. O anlamda doğru işler yapmak istiyoruz. Hedefimiz olan 3. Lige çıkmak istiyoruz. BAL Ligi sonrası hedefimiz 3. Lig olacak. İyi bir yapılanmayla 3. Lige çıkıp orada da durumumuza bakacağız. 3. Lig'de iyi bir proje yapmamız gerekiyor. Bir üst lige çıkmamız mı gerekiyor, yoksa burada kalıp bir kolej havasında sürekli futbolcu üretim merkezi mi olmak gerekiyor? Bunu tartışacağız” şeklinde konuştu.
YELER: “Malatya için İnönü Üniversitesi neyi ifade ediyor? Bu takım Malatya için önemli bir takım mı?”
ÖZBAĞ: “Doğru proje olduğumuzu düşünüyoruz. Malatya'nın, ülkemizin, bu bölgenin bu takıma ihtiyacı var. Bizim niyetimiz bu sezon BAL Ligi'ne çıkmak. İnşallah bu sezon olur. Olmazsa bile üzülmüyoruz. BAL Ligi'nde de olursa bu sene olmazsa da önümüzdeki senelerde üst lige çıkmak istiyoruz. Ben bu sene olacağına inanıyorum. Bu noktada çocuklarımıza çok güveniyorum. Bu sene BAL Ligi'ne çıkacaklarına inanıyorum. İnşallah emekleri zayi olmaz. Malatya kamuoyu da şunu bilsin ki, biz BAL Ligine çıktığımızda öncelikle kendi takımımızdaki futbolcularımızla, onun dışında diğer BAL Ligi'ndeki takımların futbolcuları, onun yanı sıra amatörde çok öne çıkmış, isim yapmış, göze batan futbolcularımızla, daha üst ligdeki profesyonel liglerden takviye ile çok farklı bir takım yapmayı planlıyoruz.”
YELER: “BESYO bölümü olarak futbol dışında ne gibi başarılarınız var? Salon sporlarında ne durumdayız?”
ÖZBAĞ: “Besyo imkan verildiğinde gerçekten çok başarılı işler yapmış bir bölüm. Bayan takımımız 1.ligde mücadele etmiş. Şampiyon olmuş. İşitme engelli sporcularımız Dünya Şampiyonu olmuş. Geçen hafta Antalya’da düzenlenen Üniversite Sporları Federasyonu Futsal şampiyonasında, İnönü Üniversitesi Spor Kulübü ikinci ligden şampiyon olarak birinci lige çıktı. Geçen senede kızlarımız birinci lige çıkmıştı. Bu sezon Kadınlar Liginde mücadele eden Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nde birçok sporcumuz var. Onlarında başarısı zaten ortada. Kulüp bünyesinde bir bayan takımı da oluşturabiliriz. Bununda ilgili çalışmalarımız olacak. Onun dışında Miniklerde geçen sene alt yaş gruplarında Basketbol’da Şampiyonluklarımız var. Besyo Bölümü olarak gerek futbol gerekse salon sporlarında iyi durumdayız” diye konuştu.
YELER: “Mevcut tesislerin kullandırılması noktasında bazı sıkıntılar yaşıyorsunuz? Bun nasıl aşmayı hedefliyorsunuz?”
ÖZBAĞ: “Bu sene bir niyetimiz var. Özellikle bir koordinasyon toplantısında bu konu dillendirildi. Mevcut tesislerimizin doğru şekilde kullanılmadığı görüyoruz. Üniversitemizin, Belediyemizin, Gençlik Spor İl Müdürlüğünün ve diğer İlçe Belediyelerin tesisleri planlı şekilde kullanılmıyor. Üniversitemiz bünyesinde olan İnönü Üniversitesi Kulübü olarak, Futbol, Basketbol, Hentbol, Voleybol, Bayan takımlarından ferdi branşlardan zaten ciddi başarılarımız var. Kulübümüzün güçlenmesi olarak biz futbol ile başladık. Belirli bir ivme kazandıktan sonra bu seneden itibaren inşallah alt yaş gruplarından Malatya’yı tarayarak, yetenekli ve kabiliyetli sporcular bulmak istiyoruz. Yetenekli çocukları bulu bu temel branşlarda liglere sokmak istiyoruz. Eğil insanların elinde doğru kurguyla maddi imkansızlıkları aşış tesis sıkıntısı çekmeyen maddi sıkıntılar çekmeyen çok güzel ortamlarda spor yapan ve yarışan bilinçli gençleri Malatya sporuna, Dünya Sporuna katmış oluruz diye düşünüyorum.”
YELER: “Malatya Kamuoyunu uzun süre meşgul eden Üniversitenin Tenis kortlarının işler acısında durumunda bir gelişme var mı?”
ÖZBAĞ: “Geçen sene Üniversitemizde gerek halı sahaların kapatılması gerekse tenis kortların 1 tane kapalı 7 açık kortlarımız var. Atıl durumdaydı. Revize edilmesi gerekiyordu. Önceki firmanın baştan savma yapmasından dolayı Üniversite olarak bizler o sıkıntıyı çektik. Şimdi tenis kortlarımızı yaptık. Bir takım faaliyetler için havaların düzelmesini bekliyorduk. Bu sene Tenis Federasyonu ile yakın temas içindeyiz. 12-14 yaş grubu Türkiye Şampiyonalarını Malatya’ya aldık. Onun dışında Tenis Doğu Ligini buraya aldık. Tenis Federasyonu ile yazışmalarımızı yaptık. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında çok ciddi faaliyetlerimiz olacak. Hatta ve hatta Malatya kamuoyuna işbirliği içerisinde Tenis kortlarımızı kullanılmasına müsaade edebiliriz” dedi.
YELER: “Üniversite ile Vatandaşların arasındaki kopukluğu nasıl değerlendiriyorsunuz? Vatandaşlar Üniversitenin faaliyetlerinden sadece öğrencilerin faydalandığını düşünüyor? Bu algıyı nasıl yıkmayı hedefliyorsunuz?”
ÖZBAĞ: “Üniversitemiz şehirden yaklaşık10 km uzak durumda. Evet, insanların bir takım önyargıları var. Üniversite uzaktır diyip, Üniversiteye herkes giremez gibi yargıları var. Biz o yargıları yıkmaya çalışıyoruz. Şuanda akımlarımızı liglere çıkarmamız, her türlü faaliyetlerimizi yapmamızın ilk öncelikli nedeni budur. Zaman içerisinde bunun kırılacağını düşünüyorum. Bunlar zamanında eksik yapıldığı için ya da yapılmadığı için vatandaşlarla Üniversite arasında bir kopukluk olmuş. Ama yönetimi çok sıcak baktığı projeler ile kısa zamanda kırılacağını düşünüyorum. Bu Üniversite sonuçta Malatya’nın Üniversitesi. Rahmetli Turgut Özal’ın çok değer verdiği bir Üniversite. Önceki yıllarda da çok güzel organizasyonlar yaptık. Bundan sonrada yapacağız. Üniversitesinin tesislerini sadece öğrenciler kullanmıyor. Birçok vatandaş buradan bu tesislerimizi kullanabilir” diyerek sözlerini tamamladı. | |||
Anahtar Kelimeler:İnönü, Üniversitesi, Beden, Eğitimi, Spor, Yüksek, Okulu, (BESYO), Bölüm, Başkan, | |||
|
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.