Polat: Yeşilyurt için beyin fırtınası estirilecek
Malatya Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan aday adayı Hacı Uğur Polat, ilçeyi yönetmek isteyen 18 aday adayının sahaya indiğini belirterek, “Toplu beyin fırtınasıyla ilçe geleceğinin öngörüsü ortaya konulmaktadır. Bu ortak aklı sürekli işleteceğiz. Tek başınıza hiç bir şey değilsiniz, bütün olduğunuz zaman bir ağırlığınız bir gücünüz olur” dedi.
BÜYÜKŞEHİR ÇATI OLACAK
Büyükşehir olmanın Malatya için çok büyük bir fırsat olduğunu, bunun Malatya’nın atılım yapmasına vesile olacağını aktaran Polat, “2013 itibariyle Malatya hukuken büyükşehir oldu ama 2014 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerle birlikte Malatya’mız fiilen büyükşehir olacak. Malatya’nın büyükşehir olmasına vesile olan başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’li yetkililere şükranlarımı sunuyorum. İnşallah biz bu yeni süreçte Mart seçimleriyle birlikte artık Malatya’daki 39 belde belediye kaldırılacak. Beldeler ilçelere bağlanmış olacak ve köylerimizde ilçelere mahalle olarak bağlanacak. Yani büyükşehir olmakla beldeler ve köyler ortadan kalkıyor. Bundan sonra hizmetin tümünü belediyeler götürecek. Daha önce köylerimize Malatya İl Özel İdaresi hizmet götürüyordu. İl özel idaresi bütün varlığıyla birlikte büyükşehre devredilecek. Malatya’nın yönetimi 13 ilçe olacak ve bunların tepesinde de bir büyükşehir olacak. Büyükşehirde şehrin tamamıyla ilgili hizmeti sunacak. Aslında büyükşehir, şehrin çatısı durumunda ama ilçeler de kendi detaylarıyla ilgili çalışmaları ortaya koyacak. Kanunla büyükşehrin görev alanları, ilçe belediyesinin görev alanları belli. Bu görev alanları çerçevesinde yeni dönemde artık ilçemizde hizmetler çift boyutlu sürecek. Bir yandan büyükşehir belediyesi örneğin, Yeşilyurt İlçesi’ni ele aldığımız zaman bir yandan büyükşehir belediyesi hizmet götürürken diğer yandan Yeşilyurt ilçe belediyesi Yeşilyurt’umuza ve kendisine tabi olan diğer bölgelere de hizmet götürecek bu da ciddi bir avantaj. Hizmetin tek elden, tepeden organize edilmesi de şehir için bir avantaj. Yine Yeşilyurt’ta bir bütün olarak hizmeti alacak” dedi.
MALATYA’NIN 12’DE BİRİ OLACAK
Yeşilyurt ilçesinin yeni oluşumla Malatya’nın 12’de biri büyüklüğünde olacağını söyleyen Polat, şunları bildirdi: “Yeşilyurt derken hali hazırda İsmet Paşa diye andığımız, Malatya’mızın çok güzide bir ilçesi olan ve Yeşilyurt’umuza ismini veren Çırmıktı bu yeni ve büyük Yeşilyurt’un bir parçası durumunda olacak. Yeşilyurt’umuz Çat Barajı’ndan, Karakaya Barajı’na, doğusunda Battalgazi, kuzeybatısında Yazıhan, batısında Akçadağ, Doğanşehir ve güneybatısında Adıyaman Çelikhan ile sınırlı Malatya’mızın çok geniş ve yeni bir ilçesi durumunda. Yeşilyurt deyince biz bu büyük Yeşilyurt’u kastediyoruz. Ama elbette ki mevcut Yeşilyurt’umuzda bu büyük Yeşilyurt içerisinde çok kıymetli bir bölgemiz. Ama artık bu Yeşilyurt’umuzda da hizmet bir bütün olarak ele alınacak ve hizmet ona göre yapılacak. Yeşilyurt’ta altı tane belde belediyesi var. Topsöğüt, Şahnahan ve Dilek Malatya merkez ilçeye bağlı beldelerimizdi. Yine Yakınca, Barguzu ve Gündüzbey de Yeşilyurt’a bağlı belediyelerimiz ve birde Yeşilyurt ilçe belediyemiz yani toplamda yedi tane belediye Yeşilyurt’a bağlanıyor. Yine 16 tane Malatya Merkez İlçeye bağlı köyümüz mahalle olarak Yeşilyurt’a bağlanıyor. Şuanda 20 tane olan Yeşilyurt’un köyleri mahalle olarak yine Yeşilyurt’a bağlanıyor ve yeni bir Yeşilyurt oluşuyor. Bu Yeşilyurt içerisinde hizmetler bir bütün olarak yapılacak, bütüne hizmet sunulacak. Geçmişte bölge bölge karar alınıp ona göre hizmet yapılırken, yeni yapılanmayla beraber hizmet tek elden gidecek. Örneğin Bostanbaşı yoluna kadar olan bölgeye Malatya merkez hizmet götürürken Bostanbaşı’yla İPAŞ arasındaki bölge Barguzu olarak yönetilirken oradan Beylerderesi’ne kadar olan kısım Yakınca olarak yönetiliyordu. Ama şimdi artık böyle olmayacak. Bir yol yaptığınızı düşünün Malatya’dan Barguzu sınırına kadar yolu getiriyorsunuz oradan sonrasını Barguzu Belediyesi yapacaktı. Yakınca sınırına girdimi Yakınca Belediyesi yapacaktı. Köy alanlarına da müdahale etme şansı yoktu. Ama büyükşehrin yeni yapılanmasıyla birlikte büyükşehir Malatya’nın tamamını tepeden kuşatacak, biz de büyük Yeşilyurt’un hepsiyle ilgili projelerimizi sunup çalışmalarımızı yapacağız.”
ADAY ADAYLIĞINDA EKİP BELİRLEMEK DOĞRU DEĞİL
Aday adaylığı sürecinde teknik ekip seçiminin lanse edilmesinin doğru olmadığını anlatan Uğur Polat, “Burada önemli olan ekip belirlemedeki felsefedir. Bizim felsefimiz şu: Bir defa yedi tane belediyenin bütün kadroları Yeşilyurt Belediyesine geçecek. Adaylık süreci belli olduğu zaman biz bir yandan detaylarla ilgilenirken bir yandan da eksiklerimiz belirleyeceğiz. Ama burada önemli olan biz nasıl hareket edeceğiz. Biz takım mantığıyla hareket edeceğiz. Yeşilyurt belediyesi bir bütün halinde bir takım olarak çalışacak. Siz yıldızları toplarsınız bir takım oluşturursunuz ama o yıldızlarınız takım olarak oyunu oynayamıyorsa sonuç alamazsınız ama siz yıldızlarınızı da içine katar zayıf olanları da dengede tutarak takım oyunu oynarsanız herkes takımdaki görevini yerine getirirse ve takımda da biz mantığıyla hareket ederseniz başarmamanız için hiçbir sebep yok. Bizim buradaki felsefemiz Yeşilyurt’taki çalışan bütün insanlar olarak başta benden başlamak üzere yardımcı arkadaşlar diğer idareci arkadaşlar her birimiz bir takım olarak çalışacağız ve sürekli ileriye bakacağız. Bizim sayın başbakanımızın hızına yetişmemiz lazım onun hızına ayak uydurmamız lazım bunun içinde çok koşmamız gerekiyor.
Ayağı yere basan projeler.
Ben belediyeciliği biliyorum. İki yıl Esenlik’te aktif olarak belediyeyle içi içe çalıştım. Belediyenin birçok kurumlarıyla iş yaptık. Bizim dönemimizde belediyenin alt ve üst yapısını esenlik üstlendi ve çalışmalar belediyeyle içi içe yürütüldü. Takım mantığımız orada yansıttık. Esenlik olarak Malatya Belediyesinden ihale almamız Esenlik’in Malatya Belediyesinden farklı olduğu anlamına gelmiyor. Biz alt taşeronlar Esenlik ve belediye hep birlikte olaya bakarak çalışmaları yaptık. Bu yönüyle belediyenin teknik, kurumsal birimlerini çok iyi biliyorum. Ama yeni dönemde inşallah adaylık nasip olursa da projelerimizi daha net olarak ortaya koyacağız ve projelerimizi tarih vererek değerlendireceğiz. Yani şu proje şu tarihte başlayacak, şuraya gelecek, bu tarihte sonlanacak. Bizim örnek aldığımız kişi sayın başbakanımız. Başbakanımız 1994’te büyükşehir belediye başkanı olduğu zaman ekibini topladı, arkasında kadroları vardı ve bir beyanatla beş yıl içerisinde neler yapacağını ortaya koydu bu bir sözdü ve bu ciddiyetle çalıştığı için Türkiye geçmişin tecrübesiyle bugün çağ atlayan bir ülke konumuna geldi.
BEN DEĞİL BİZ
Ben aday adaylık sürecini de toplu beyin fırtınası olarak değerlendiriyorum. 18 aday adayı sahaya çıkıyor ve sürekli Yeşilyurt’un geleceğiyle, sorunlarıyla ilgili konuşuyor. Yeşilyurt’ta neler yapacağını ortaya koyuyor. Bunu ortaya koyarken Sivil Toplum Kuruluşlarıyla (STK), kanaat önderleriyle, medya kuruluşlarıyla görüşüyorlar. Ve burada biz toplu bir beyin fırtınası yaparak geleceğimizin öngörüsünü ortaya koyuyoruz. İşte biz bu ortak aklı sürekli işleteceğiz. Şehrimizin, ilçemizin bütün dinamiklerini ilçemizin gelişimi için ileriye gitmesi için atılımı için harekete geçireceğiz. Çünkü siz tek başınıza hiçbir şey değilsiniz ancak siz hep birlikte bir bütün olduğunuz zaman bir ağırlığınız, bir gücünüz olur. Ne olursa olsun tek başınıza olmak sizi başarıya götürmez. Ancak biz mantığını birlikteliği ortaya koyarsanız başarılı olabilirsiniz” diye konuştu.
GEZDİM GÖRDÜM UYGULAYACAĞIM
Lise öğrenciliğinden beri yurtdışına sık sık çıkabildiğini anlatan Polat, şunları dedi: “Avrupa’nın hemen hemen gezmediğim şehri kalmadı, Amerika, Afrika, Asya, Çin, Japonya, Kore bu ülkelerin hepsine gitme imkanım oldu. Özellikle esenlikten sonraki süreçte gittiğim her yerde bütün şehirlerede belediyecilik gözüyle baktım şehrimize neler taşıyabiliriz. Benim belediye aday adaylığımı düşünerek değil bu gittiğim yerlerde ne alabilirim ve bunu ülkemizdeki yerel yöneticilere nasıl sunabiliriz diye hep bunların notunu alıp fotoğraflayarak çok ciddi bir arşive sahip oldum. Biz sürekli ileriye doğru gidip bizden daha ileride olan şehirlerle yarışmamız lazım. Bu yarışmayı yaptığımız zaman bizden daha kötü olan şehirlere bakmamızın anlamı yok. Bizden daha ileri şehirlere bakıp bu çalışmayı ortaya koymamız lazım. Burada en çok önemsediğim şey gezdiğim en önemli en hassas nokta insanların su kaynaklarına çok değer verdikleri. Yeşilyurt’ta Malatya’mızın su kaynağı derme, Horat, Beylerderesi sularımız Yeşilyurt’tan çıkıyor. Biz bu anlamıyla şehri kanallarla donatacağız dememizin temel felsefesi de budur. Başka ülkelerde gördüğümde hep imrenirdim inşallah Allah bu görevi bize nasip ederse de kanal konusunda da özel hassasiyet ortaya koyacağız.”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.